Izmanto 3D printera sniegtās iespējas!

3d

Vai zināji, ka Ventspils Galvenajā bibliotēkā ikvienam ir iespēja izmantot 3D printeri un ar tā palīdzību izdrukāt prototipus, kā arī dažāda izmēra priekšmetus – rotaļlietas, suvenīrus, rotājumus, detaļas u.c. lietas dažādās krāsās un ar dažādu izturības intensitāti? Ja tev ir ideja, nāc un realizē to uz mūsu 3D printera!

3D drukāšana ir process, kurā no digitāla faila tiek izveidots reāls trīsdimensionāls jeb telpisks objekts. Pēc formas un funkcijām 3D drukāšana ir līdzīga drukāšanai uz tintes printeriem, bet 3D printeri rada priekšmetus, kas ir reāli objekti un tos pēc tam var izmantot dažādām vajadzībām.
 
Lai izprintētu priekšmetu vai objektu uz 3D printera, to nepieciešams izveidot kādā no 3D modelēšanas programmām, bet pirms printēšanas – apstrādāt programmā, kura spēj telpisku attēlu sadalīt pa slāņiem. Ļoti daudz 3D modeļu ir pieejami internetā jau gatavi, tos tikai nepieciešams lejupielādēt un izprintēt. Ar Ventspils bibliotēkas 3D printeri iespējams izdrukāt modeļus izmēros līdz 20 x 20 x 20 cm.
 
 3D printera izdrukas cena: 0.40 eur/grams. Ar maksas pakalpojumu cenrādi var iepazīties bibliotēkas mājaslapā biblioteka.ventspils.lv sadaļā „Pakalpojumi”.
 
Informācijai:
Kārlis Lithens
Ventspils Galvenās bibliotēkas
Bibliogrāfijas un informācijas nodaļas vadītāja p.i.
Tālr.: 63623231
   Ieteikt Twitter   Ieteikt Facebook