DŽEINA DŽONSONE – SULTĀNA SIEVA

08
Nobalso!

8. vieta februārī

1677. gads, Maroka
Aiz Meknēsas pils lepnajiem mūriem slepkavībā tiek nepatiesi apsūdzēts Nusnuss – gūstā saņemts senūfo cilts vadoņa dēls, kas tagad ir vien pieticīgs rakstvedis. Pūlēdamies izvairīties no soda par asiņaino noziegumu, Nusnuss saprot, ka kļuvis par sazvērestības upuri un nonācis krustugunīs starp trim ietekmīgākajiem cilvēkiem Marokas galmā: viens no tiem ir untumainais sultāns Ismaīls, otra – viņa baigā sieva Zaidāna, nāvējošu dziru brūvētāja, bet trešais – zemiskais lielvezīrs.
Tikām jauna angliete, vārdā Ālise Svanna, krīt pirātu gūstā un tiek atvesta uz sultāna galmu. Viņai ir tikai divas iespējas: atsacīties no savas ticības un nokļūt sultāna harēmā vai mirt. Cenzdamies glābt savu dzīvību, Ālise un Nusnuss piespiedu kārtā noslēdz savienību – savienību, kam lemts kļūt par spēcinošām, mīlestības pilnām attiecībām.

No Meknēsas briesmām un krāšņuma līdz Londonas smirdīgajām ielām un Čārlza II izlaidīgajam galmam… “Sultāna sieva” ir valdzinošs stāsts, kurā atmodināti daži no neparastākajiem vēstures varoņiem.

Nav neviena komentāra, esi pirmais!

Komentēšana slēgta.