ELENA FERRANTE – BRĪNIŠĶĪGĀ DRAUDZENE

08
Nobalso!

8.vieta martā

Stāsts aizsākas divdesmitā gadsimta piecdesmitajos gados dzīvelīgā, bet trūcīgā Neapoles rajonā. Šajā sarežģītajā vidē Lila un Elena iemācās paļauties vispirms pašas uz sevi un tikai pēc tam uz citiem. Meitenes aug, sasniedz pusaudzību, viņu dzīves ceļi gan satuvinās, gan attālinās, tomēr viņas ir un paliek labākās draudzenes.
Veiksmes un neveiksmes mācībās, pirmā mīlestība, sens naids un kaimiņu attiecības… Elena Ferrante mums vēsta arī par pārvērtībām, kas skar šo Neapoles apkaimi, visu pilsētu un Itāliju kopumā, un rāda, kā šīs izmaiņas iespaido abas draudzenes un viņu savstarpējo saikni.

“Brīnišķīgā draudzene” ir viens no tiem romāniem, kurus lasot pārņem vēlēšanās, kaut tas nekad nebeigtos. Un tas patiešām nebeidzas. Vai, pareizāk sakot, šī pirmā sējuma beigās autore atstāj mūs uz sliekšņa, aiz kura abas varones gaida lielas pārmaiņas, kas satricinās viņu dzīvi un draudzību. Tad nu izbaudīsim īsteniem grāmatu mīļotājiem pazīstamu prieku: gaidas pēc turpinājuma!

Elena Ferrante ir itāļu rakstniece. Sarakstījusi vairākus romānus, arī četru romānu ciklu, kura darbība risinās viņas dzimtajā pilsētā Neapolē. “Brīnišķīgā draudzene” ir pirmais šī cikla romāns.

Nav neviena komentāra, esi pirmais!

Komentēšana slēgta.