LARS KEPLERS “ROTAĻLAUKUMS”

Rotallaukums-vaks-gala-c.cdr
Nobalso!

Autoru pāris, kurš radījis slaveno detektīvu sēriju par izmeklētāju Jonu Linnu (latviski jau iznākuši romāni “Hipnotizētājs” un “Paganīni līgums”), piedāvā pārdabisku pasaules trilleri.

Leitnante Jasmīne Paskāla – Andersone vada kaujas operācijas Kosovā. Kādas apšaudes laikā Jasmīne tiek smagi ievainota. Viņas sirds uz 1 minūti un 40 sekundēm apstājas. Kad viņa atgriežas dzīvē, viss, par ko viņa spēj domāt, ir kāda ostas pilsēta.

Jasmīne cīnās ar kara radītajām sekām, cenšas dzīvot normālu dzīvi un rūpēties par savu dēlu, līdz notiek nelaime. Pēc smagas avārijas ārstiem uz brīdi jāapstādina bērna sirds, lai glābtu viņa dzīvību. Jasmīne saprot — ja Dante viens pats nokļūs ostas pilsētā, viņš nekad no tās neatgriezīsies. Viņa zina, ka otrā pusē ir bīstama pasaule. Un visbaisākā vieta tajā ir Rotaļlaukums.

Neviens nezina, kur mēs nokļūstam, kad mirstam, vai vietas, kas tiek aprakstītas, atrodas tikai mūsu iekšienē, zaigojošā sinapšu sistēmā. Ainas, kas atkārtojas nāvi pieredzējušo liecībās, zinātnieki izskaidro kā smadzeņu panisko reakciju uz skābekļa trūkumu, kas rodas, apstājoties sirdij.

Lai arī grāmata atklāj citu Lārsa Keplera daiļrades pusi, autori saviem faniem apsola, ka īpašās sajūtas nepazudīs. Tas pats ātrums, koncentrētas nodaļas un tā pati intensīvas realitātes izjūta kā allaž, tikai šoreiz grāmatas centrā nav policijas izmeklēšana. Absolūti oriģināls stāsts, kurš, kā raksta zviedru mediji, “nogalina jebkuru konkurentu”.
No zviedru valodas tulkojis Māris Tīts.

Nav neviena komentāra, esi pirmais!

Komentēšana slēgta.