BĒRNU LITERATŪRAS JAUNUMI II

 

Tamminens, Petri. Kā sagaidīt citplanētieti

Kosmoss ir milzīgi plašs, un tajā noteikti kaut kur dzīvo citplanētieši. Kādu dienu var gadīties tā, ka citplanētieši ierodas uz Zemes un, iespējams, tieši tavā pagalmā. Tad būtu labi zināt, kā rīkoties. Petri Tamminena un Valpuri Kertulas humorpilnā grāmata māca, kā pārvarēt bailes no nepazīstamiem cilvēkiem, tikt galā ar nepatīkamām sajūtām un neērtām situācijām. Tā būs interesanta lasāmviela ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem.

KATALOGĀ 

 

Holcvarte-Roitere, Ulrike. Tehnika mūsu mājās

Viss par tehniku mūsu mājās! Kā ūdens nokļūst vannasistabā? Kāda izskatās veļasmašīna no iekšpuses? Kā sasilst radiatori? Kāpēc mums nepieciešams internets? Grāmatā daudz atveramu lodziņu. Detalizēti attēli sniedz zināšanas un rada atklājuma prieku 4-7 gadus veciem bērniem.

KATALOGĀ 

 

Erne, Andrea. Atklājam Visumu!

Nākamais sērijas “Kādēļ? Kāpēc? Kā tā?” sējumā 4-7 gadu veciem bērniem atklāsim Visumu. Kur atrodas Visums? Kā kļūt par astronautu? Kā lido raķete? Vai Visumā ir jāmazgājas? Stabili un ērti atloki rotaļīgi sniedz atbildes par to, kas redzams visapkārt. Izzinoša grāmata ar neskaitāmiem atveramiem lodziņiem.

KATALOGĀ 

 

Prindža, Ramans. Planetarium

Sērijas “Laipni lūgti muzejā!” sestā grāmata, kas iepazīstina ar zvaigžņotās debess noslēpumiem un ļauj uz brīdi iejusties astronoma lomā. Šis grāmatas formā veidotais muzejs ir ļoti īpašs, tas ir atvērts 24 stundas diennaktī un var lepoties ar pasaulē izcilāko kosmosa objektu kolekciju – sākot no nelieliem asteroīdiem un Saules sistēmas planētām līdz pat milzīgām galaktiku kopām. Cik liels ir Visums? Kur tas sākas, kad beigsies un kādus noslēpumus glabā? Vai mēs Visumā esam vienīgās dzīvās būtnes? Vai pastāv vēl citi visumi? Dodieties elpu aizraujošā kosmosa ekspedīcijā un atklājiet Visumu visā tā diženumā!

KATALOGĀ 

 

   Ieteikt Twitter   Ieteikt Facebook