NOZARU LITERATŪRAS JAUNUMI II

FILOSOFIJA

 

INDU PURI. LAIKS LAIKĀ

Ezerrozes grāmatas, 2021

Jaunajam laikmetam nav laika limita, to nevar ielikt vispārīgos rāmjos, sastādīt noteiktu programmu un pamācību. To var tikai sajust. Šis ir laiks, kad viss sarežģītais ir vienkāršs un vienkāršais ir sarežģīts. Jaunais laikmets, tā radītās pārmaiņas un sevis paša iepazīšanas laiks. Būt klātesošam un to sajust, pieredzēt un vērot. Mosties savā apziņā. Neuzspiežot otram savu apziņu un nepārņemot otra apziņu sevī. Katram savs laiks un temps. Laiks laikā.

Grāmatā “Laiks laikā. Jaunā laikmeta vēstījumi” autors dalās savās pārdomās un novērojumos par Jauno pasauli, tās radītajām pārmaiņām ārējā un iekšējā pasaulē.

KATALOGĀ 

 

ZLIDNIS, KASPARS. SPĒKA GRĀMATA

Autora izdevums, 2021

Mēs katrs sevī glabājam neierobežotas un mūžīgas apziņas augstākā spēka potenciālu. Šis spēks ļauj kontrolēt sava prāta radītā ego destruktīvo dabu, kļūstot brīvam no visu veidu atkarībām, kārdinājumiem un citām rakstura vājībām, esot pilnīgam un pašpietiekamam. Šis spēks ļauj atvērt sirdi visiem un un vienmēr, kļūstot labestīgam, sirsnīgam un līdzjūtīgam. Šis spēks ļauj mīlēt bez aizspriedumiem, nosacījumiem, vērtējumiem un ultimātiem. Šis spēks ļauj pieņemt to, kas līdz šim radīja iekšēju pretestību, cīņu un konfliktu. Šis spēks ļauj lūgt piedošanu un piedot citiem, jo zūd vēlme vērtēt, salīdzināt, pamācīt, nosodīt un kritizēt. Šis spēks ļauj tikt galā ar jebkādiem satraukumiem, stresu un depresiju. Šis spēks ļauj redzēt sevi citos un citus sevī, nevis nodaloties, bet saplūstot ar visu esošo. Šis spēks ir lielākais atbalsts pašam un caur sevi kļūst par atbalstu un iedvesmu arī citiem. Šis spēks ļauj iegūt sirdsmieru un brīvību pašam no sava prāta programmām un palaist visu, kas līdz šim ierobežojis iekšējo būtību. Šis spēks ļauj mīlēt un būt laimīgam. Es pateicībā saplūstu ar šo spēku un dzīvoju saskaņā ar to, jo nekam citam vairs nav īsti nozīmes. Mīlestība ir vienīgā jēga visai eksistencei!

KATALOGĀ  

 

RAKELI, SALS. DVĒSELES INTEGRĀCIJA

Apgāds Sirds Ceļš, 2021

Grāmata aptver ļoti plašu ar dvēseles evolūciju saistītu jautājumu loku, un tajā tiek apskatītas un izskaidrotas idejas un tēmas, kuras dažādu iemeslu dēl nav tikušas adekvāti izklāstītas uz Zemes pieejamajā literatūrā un zinātnē.

KATALOGĀ 

RELIĢIJA

 

SEGLIŅŠ, VALDIS. SENĀS DIVUPES DIEVI, DĒMONI UN MAĢIJA

LU Akadēmiskais apgāds, 2021

Lasītājam tiek piedāvāts uztvert pasauli tādu, kurā dzīvoja senie Divupes iedzīvotāji. Tā ir pasaule, kurā cilvēkiem ir dievu noteikts liktenis, sava sūtība uz zemes, simtiem apdraudējumu ik uz soļa un tomēr piepildīta un laimīga dzīve. Tā sakņojas senās paražās un tradīcijās, veidojas dinamiskā kultūrvidē, kur būtiska ietekme ir valdošajai varai un impērijai, tomēr seno šumeru kultūrmantojuma kodols mainās maz un tiek augstu vērtēts. Daudzpusīgais vēsturiskais skatījums ļaus lasītājam iepazīt vienu no senākajām civilizācijām pasaulē, uz to raugoties kā uz maģijas piesātinātu vidi, tādējādi ne tikai skaidrāk saskatot zināšanu trūkumu un to aizvietošanu ar paražām un tradīcijām, bet arī nojaušot daudzu paradumu, aizspriedumu un ticējumu sākotnējos avotus.

KATALOGĀ 

MENEDŽMENTS

 

Randolph, Marc.That Will Never Work

Endeavour, 2019

Once upon a time, brick-and-mortar video stores were king. Late fees were ubiquitous, video-streaming unheard of, and widespread DVD adoption seemed about as imminent as flying cars. Indeed, these were the widely accepted laws of the land in 1997, when Marc Randolph had an idea. It was a simple thought – leveraging the internet to rent movies – and was just one of many more and far worse proposals, like personalized baseball bats and a shampoo delivery service, that Randolph would pitch to his business partner, Reed Hastings, on their commute to work each morning. But Hastings was intrigued, and the pair – with Hastings as the primary investor and Randolph as the CEO – founded a company. Now with over 150 million subscribers, Netflix’s triumph feels inevitable, but the twenty first century’s most disruptive start up began with few believers and calamity at every turn. From having to pitch his own mother on being an early investor, to the motel conference room that served as a first office, to server crashes on launch day, to the now-infamous meeting when Netflix brass pitched Blockbuster to acquire them, Marc Randolph’s transformational journey exemplifies how anyone with grit, gut instincts and determination can change the world – even with an idea that many think will never work.

KATALOGĀ 

PSIHOLOĢIJA

 

GRANT, ADAM.THINK AGAIN

WH Allen, 2021

Intelligence is usually seen as the ability to think and learn, but in a rapidly changing world it might matter more that we can rethink and unlearn. Organizational psychologist Adam Grant is an expert on opening other people’s minds-and our own. As Wharton’s top-rated professor and the bestselling author of Originals and Give and Take, he tries to argue like he’s right but listen like he’s wrong. Think Again invites us to let go of views that are no longer serving us well and prize mental flexibility, humility, and curiosity over foolish consistency. If knowledge is power, knowing what we don’t know is wisdom.

KATALOGĀ 

CEĻOJUMI

 

STETERSA, KEITA.1000 NEAIZMIRSTAMU PIEDZĪVOJUMU DABAS PASAULĒ

Zvaigzne ABC, 2021

Apraksti par 1000 piedzīvojumiem, ko atradīsiet šīs grāmatas lappusēs, palīdzēs atklāt, ko pasaule var piedāvāt. Elpu aizraujošas fotogrāfijas un iedvesmojošie vārdi rosina atrast skaistumu, majestātiskumu, mieru, iedvesmos saglabāt visu, ko redzat, nākamaām paaudzēm. Lai kurp jūs izvēlētos doties, lūdzu, atcerietries – aiz sevis atstājiet tikai pēdu nospiedumus un līdzi paņemiet vienīgi fotogrāfija.

KATALOGĀ 

TEĀTRIS

 

DZENE, LILIJA. IZMEKLĒTI RAKSTI

Mansards, 2021

Lilija Dzene ir 20. gs. izcilākā latviešu teātra zinātniece un kritiķe, ko apliecina viņas sarakstītās grāmatas par ievērojamām teātra mākslas personībām, recenzijas, raksti, teātra mākslas vēstures pētījumi. Grāmatas “Lilija Dzene. Izmeklēti raksti” pirmo daļu veido 26 recenzijas un raksti, kas aptver laika posmu no 1952. gada līdz 2006. gadam, bet otrajā daļā “Nekā personīga” publicēti Lilijas Dzenes dienasgrāmatas fragmenti, iespēju robežās atšifrējot minētos notikumus, vietu, laiku, personības (grāmatā publicēts arī aptuveni tūkstoš minēto personu rādītājs). Grāmatas sastādītājs un zinātniskais redaktors – teātra vēsturnieks profesors Jānis Siliņš, dienasgrāmatu publicēšanai sagatavojusi teātra vēsturniece Rita Melnace, grāmatas māksliniece Gundega Muzikante.

KATALOGĀ 

   Ieteikt Twitter   Ieteikt Facebook