Medicīnas bibliotēkas grāmatu jaunumi. Pavasaris 2021

Ārkārtējās situācijas laikā Medicīnas bibliotēkas jaunās grāmatas tiek izsniegtas attālināti Galvenajā bibliotēkā, Akmeņu ielā 2.

 

Torakālā ķirurģija. Jāzepa Baško redakcijā

Grāmata satur daudz informācijas par krūškurvja dobuma orgānu un tā sienas slimību diagnostiku un ārstēšanu, ietverot trahejas, plaušu ķirurģijas, pleiras, videnes un barības vada ķirurģiju, krūškurvja traumas, trula sirds un perikarda traumas u.c. torakālās operācijas un ārstēšanas.

KATALOGĀ

 

Sandra Lejniece. Klīniskā hematoloģija

Grāmata sniedz plašu ieskatu hematoloģiskajās slimībās, to mūsdienīgas diagnostikas un ārstēšanas iespējās. Atsevišķas nodaļas ir veltītas asinsrades un asins šūnu izmaiņām, slimnieku izmeklēšanas principiem un metodēm.

KATALOGĀ

  

David V.Feliciano. Trauma

Bagātīgi ilustrēta plaša satura grāmata akūtu traumu ārstēšanā, sākot ar pirmsslimnīcas aprūpi un šoku novēršanu, līdz neatliekamās palīdzības nodaļas torakotomijai un infekciju ārstēšanai.

KATALOGĀ

 

 

Introduction to Biological Physics for the Health and Life Sciences

Visaptveroša grāmata biofizikā, ar ilustratīviem piemēriem, diagrammām, jēdzieniem un idejām. Grāmatā ir sešas sadaļas – biomehānika, cietas vielas un šķidrumi, termodinamika, līdzstrāva, optika, radiācija un veselība.

KATALOGĀ

 

 

CLARK’S Procedures in Diagnostic Imaging

Grāmata ir būtisks informācijas avots radioloģijā attēlu diagnostikā, ietverot kontrastvielu pētījumus, datortomogrāfiju, ultraskaņu, magnētiskās rezonanses un radionukleīdu attēlveidošanu. Katrā nodaļā ir sīki aprakstīta anatomija, patoloģiski apsvērumi, procedūru metodika.

KATALOGS

 

 

Stephen Thomas. RadCases Plus Q&A Gastrointestinal Imaging

Grāmatā ir kodolīgi izklāstīta informācija par kuņģa-zarnu trakta patoloģijām, un to diagnostikas iespējām. Iekļauti vairāk kā 550 augstas izšķirtspējas multimodalitātes attēli, tostarp datortomogrāfija, MRI, fluoroskopiskie pētījumi, pozitronu emisijas tomogrāfija u.c.

KATALOGĀ

 

 

New Oxford Textbook of Psychiatry

Grāmata sniedz visaptverošu pārskatu par klīnisko psihiatriju. Grāmatā apkopotas 146 nodaļas, kā garīgās attīstības traucējumi, autiskā spektra traucējumi, uzmanības deficīta hiperaktivitātes traucējumi, demence, biopolārie traucējumi, šizofrēnija u.c. psihiskās saslimšanas.

KATALOGĀ

  

Elizabeth Friberg. Conceptual Foundations. The Bridge to Professional Nursing Practice

Grāmata palīdz iegūt padziļinātu ieskatu medmāsu profesijā. Tajā ietvertas tādas sadaļas kā profesionālas medmāsas loma, medmāsas profesija teorijā un praksē, efektīva komunikācija ar pacientiem, ētiskie principi medmāsu darbā u.c.

KATALOGĀ

 

Peter Ellis. Patient Assessment & Care Planning in Nursing

Grāmata iepazīstina topošās medmāsas ar vērtēšanas procesu medmāsu darbā, dodot iespēju identificēt pacienta problēmas, lai varētu izplānot risinājumus. Grāmatas autori mudina kritiski domāt un ņemt vērā pacientu sociālos, kultūras, psiholoģiskos un vides faktorus veicot novērtējumu.

KATALOGĀ

  

Kasia Kozlowska. Functional Somatic Symptoms in Children and Adolescents

Grāmatā aprakstīti funkcionāli somatiski traucējumi bērniem un pusaudžiem, norādot uz efektīvu pacientu novērtēšanu, pārvaldību un ārstēšanās veidiem.

KATALOGĀ

 

George Laskaris. Pocket Atlas of Oral Diseases

Grāmatā sniegti visaptveroši norādījumi par pilnīgu mutes dobuma slimību diagnostiku un ārstēšanu. Konsekventi strukturēti teksti apraksta katru slimības stāvokli, ietverot definīciju, etioloģiju, klīniskās pazīmes, laboratorijas testus, diferenciāldiagnozi un ārstēšanu.

KATALOGĀ

 

Netter’s Neurology

Grāmata piedāvā kodolīgu kopsavilkumu par vispārējo neiroloģiju, un tās saistību ar neiroķirurģiju, oftalmoloģiju, psihiatriju un ortopēdiju. Ietverti vairāk kā 450 attēli, izceļot anatomiju, patofizioloģiju un klīnisko izklāstu.

KATALOGĀ

 

Assessment of Disorders in Childhood and Adolescence

Grāmatā aprakstīti dažādi garīga rakstura traucējumi bērniem un pusaudžiem – uzvedības traucējumi, depresija, sevis savainošana, obesīvi kompulsīvie traucējumi, autisms, pēctraumatiskā stresa traucējumi, ēšanas un barošanas traucējumi u.c.

KATALOGĀ

 

Thomas Hendrickson. Massage and Manual Therapy for Orthopedic Conditions

Grāmata iepazīstina ar manuālās terapijas un masāžas paņēmieniem pacientiem ar ortopēdiskām veselības problēmām.  

KATALOGĀ

 

И.В.Макаров. Психиатрия детского возраста

Mūsdienīgi zinātniski-metodiskā līmenī grāmatā izklāstīti jautājumi par bērnu vecuma vispārīgo psihopatoloģiju, bērnu un pusaudžu psihozēm, psihopātijām, uzvedības traucējumiem, neirozēm, enurēzi, stostīšanos, epilepsiju, autismu, garīgu atpalicību u.c.aktuālām tēmām bērnu psihiatrijā.

KATALOGĀ

 

В.А.Карлов. Эпилепсия у детей и взрослых, женщин и мужчин

Grāmatā prezentēti autora 60 gadu darba rezultāti bērnu un pieaugušo neiroloģijas un epileptoloģijas jomā. Pirmo reizi epileptoloģija tiek parādīta vecuma kontinuumā, tiek apsvērts epilepsijas dzimuma aspekts. Parādīti epilepsijas pamataspekti, pretepilepsijas aizsadzības mehānismi un smadzeņu paroksizma. Īpaša uzmanība pievērsta mūsdienu epilepsijas ārstēšanas stratēģijai, ieskaitot alternatīvās metodes.

KATALOGĀ

 

Н.Т.Колесник. Клиническая психология

Mācību grāmatā ir izklāstītas galvenās klīniskās psiholoģijas problēmas, uzdevumi, normas, patoloģijas, klīnisko psihologu darba īpatnības.

KATALOGĀ

 

Т.Лием. Руководство по структуральной остеопатии

Strukturālās osteopātijas rokasgrāmata ir plašs izdevums, kas paredzēts osteopātijas studentiem un pieredzējušiem manuālās medicīnas profesionāļiem.

KATALOGĀ

 

В.А.Климанов. Ядерная медицина. Радионуклидная диагностика

Mācību grāmata iepazīstina ar radionuklīdu diagnostikas fiziskajiem pamatiem, jonizējošā starojuma detektoru, pozitronu emisijas tomogrāfijas iekārtu, radiodiagnostikas izmeklējumiem u.c. tēmām radioloģijā. 

KATALOGĀ

 

Вонда Райт, Рут Винтер. Фитнес после 40

Grāmatas autori stāsta kā saglabāt lielisku fizisko formu pēc 40, 50, 60 gadiem. Ir dota 6 nedēļu programma ar fiziskām aktivitātēm, un ieteikumi kā trenēties ja ir veselības problēmas, kā būt labā garastāvoklī un aktīvi dzīvot visu gadu.

KATALOGĀ

  

   Ieteikt Twitter   Ieteikt Facebook