Bērnu literatūras jaunumi II

Jaunākie izdevumi bērnu literatūra Jūnijs II

   

 BĒRNU DAIĻLITERATŪRA

 

 

 

Zane Zusta. Austra, mākoņi un mazais putniņš

Latvijas SOS – bērnu ciematu asociācija, 2022

 

Grāmata vēsta par mazās Austras un viņas mammas satikšanos. Līdzīgu stāstu vakaros stāsta daudzās adoptētāju un audžuģimenēs. Stāstu par to, ka bērni ģimenēs ienāk dažādos veidos. Patiesu stāstu, kas izstāstīts ar mīlestību. Šīs sarunas ģimenēm dažkārt nav vieglas, dažkārt tās ir grūti uzsākt, bet tās ir ļoti vajadzīgas un dziedējošas. Tādēļ, lai atbalstītu ģimenes, kas savā mīlestībā uzņēmušas bērnus, tapa šī grāmata.

 KATALOGĀ

 

 

 

No sirsniņas sirsniņā. Bērnu dzejoļi

Biedrība “Wondora”, 2022

 

Bērnu dzejoļu krājuma tapšanā ir piedalījušies 257 mazie dzejnieki no 5 Mārupes novada skolām, lai veltītu skaistu un sirsnīgu “paldies” savām mīļajām māmiņām, omītēm, vecvecmāmiņām un krustmāmiņām. Katrs dzejolis ir īpašs un unikāls, tāpēc daudz nepārveidoti, lai nodotu pēc iespējas autentiskāku bērnu pasaules redzējumu un sajūtu gammu. Grāmatā apkopotie dzejoļi ir sakārtoti pēc skolas, vecuma un uzvārda alfabēta secības.

 

 KATALOGĀ

 

 

 

Bembijs

Story House Egmont, 2023

 

Šis aizkustinošais stāsts ievedīs jūs stalta meža biezoknī, kur mīt mazs briedēns, vārdā Bembijs. Tā ir grāmata par mazo briedēnu Bembiju, viņa pieaugšanu un kļūšanu par Meža Karali. Iespējams, Bembijs mazajam lasītājam jau pazīstams no Volta Disneja animācijas filmas.

 KATALOGĀ

 

 

 

Mihaels Beikulis. Lācīša Eduarda un pelītes Toma piedzīvojumi

Ekocentrs, 2023

 

Grāmata par diviem draugiem, kas dodas dažādos piedzīvojumos, un ir paņēmuši tevi līdzi, lai tu arī spēj tos izdzīvot kopā ar viņiem. Autors grāmatu sarakstījis 14 gadu vecumā.

 

 KATALOGĀ

 

 

 

Ingo Zīgners. Mazais pūķis Kokosrieksts. Pie Dinozauriem

Jāņa Rozes apgāds, 2023

 

Kokosrieksts, Matilde un Oskars sēž pie ugunskura un spriež, kuri ir visbriesmīgākie dzīvnieki pasaulē. Kokosrieksts kaut kur lasījis, ka bīstamākie plēsēji, kas jelkad staigājuši pa Zemes virsu, ir karaliskie tiranozauri, bet Oskars uzskata, ka salīdzinājumā ar aszobu pūķi tiranozaurs ir tīrā niecība. Tā kā Kokosriekstam pieder lāzerfāzers, kas ļauj ceļot laikā, to var pārbaudīt – un draugi dodas meklēt dinozaurus, kas dzīvojuši Pūķu salā pirms 65 miljoniem gadu. Sākas neticami piedzīvojumi…

 KATALOGĀ

 

 

 

 

Elementāri

Story House Egmont, 2023

 

Iepazīsties ar karstasinīgo un brīžam ietiepīgo uguns meiteni Liesmu Spožo, kas kopā ar citiem uguns, ūdens, zemes un gaisa ļaudīm dzīvo Elementu pilsētā! Draudzība ar sirsnīgo ūdens puisi Vilni Dzelmi mainīs Liesmas priekšstatus par apkārtējo pasauli.

 KATALOGĀ

 

Astrida Lindgrēne. Lennebergas Emīla lielā grāmata

Zvaigzne ABC, 2023

 

“Emīls ir mazs, jauks puisēns,” Emīla māte teica. “Un mēs viņu mīlam tieši tādu, kāds viņš ir.” Jā, kā lai nemīl puisēnu, kas ar savām apaļajām, zilajām ačelēm un gaišajiem, zīdainajiem matiem izskatās pēc maza eņģelīša? Un tas nekas, ka reizēm – nu labi, visai bieži – viņa centieni būt mīļam un izpalīdzīgam tiek uztverti kā kārtējais nedarbs. Šajā izdevumā iekļautas trīs pasaulslavenās zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnes grāmatas: “Lennebergas Emīls”, “Lennebergas Emīla jaunie nedarbi” un “Lennebergas Emīla dzīve rit tālāk”, kas bagātīgi ilustrētas ar Bjerna Berga zīmējumiem. Tās rakstot, autore iedvesmojusies no pašas pieredzētā Smolandē un sava tēva bērnības atmiņām.

KATALOGĀ

 

Žanete Lazdovska. Meitene zilā kleitiņā

Zvaigzne ABC, 2023

 

Dzīve ir pārsteigumu pilna, bet dažreiz tie ir negaidītāki, nekā mēs spētu iztēloties savās vispārdrošākajās domās. Kādā pavisam parastā vakarā trīspadsmitgadīgā Beatrise kaimiņu mājas logā ierauga meiteni zilā kleitiņā. Viņas iepazīstas un kļūst par nešķiramām draudzenēm, tomēr šī draudzība ir neparasta – tā saistās ar kādu baisu atgadījumu. Lai noskaidrotu patiesību, meitenēm jāpārvar bailes un jādodas bīstamā piedzīvojumā. Soli pa solim abas tuvojas noslēpumam, kuru viņām nebija paredzēts uzzināt.

KATALOGĀ

 

Johanna Šaible. Reiz bija un reiz būs

Liels un mazs, 2023

 

Johannas Šaibles (Johanna Schaible) bilžu grāmata “Reiz bija un reiz būs”, kas veltīta “rītdienas pieaugušajiem un vakardienas bērniem”, mūs aizved ceļojumā cauri laikam – kā izlidojot cauri miljoniem gadu. Tā sākas senā pagātnē, pa vidu sasniedz tagadni un tad ar saviem jautājumiem ved mūs nākotnē. Šis ceļojums vizuāli attēlots unikālā veidā: grāmatas lappuses kļūst mazākas, kad tuvojamies tagadnei, lai atkal kļūtu lielākas, kad virzāmies nākotnē. Pirms miljardiem gadu veidojās zemes virsma. Pirms vairākiem tūkstošiem gadu cilvēki uzbūvēja ko patiešām lielu. Pirms mēneša vēl bija rudens. Cikos tu celsies rīt no rīta? Kā tu nākamgad svinēsi dzimšanas dienu? Kādu nākotni tu vēlies? Grāmata liek domāt plašā mērogā, sasaistot sevi un savu personisko, tuvo apkārtējo pasauli, ar visu zemeslodi, dabas un cilvēku eksistenci kopumā.

KATALOGĀ

BĒRNU NOZARU LITERATŪRA

 

 

 

Aija Lazdiņa. Eksperimenti visam gadam

Baltais valis, 2022

 

Grāmata būs lielisks līdzeklis, lai spertu pirmos soļus zinātnes pasaulē. Ar tās palīdzību mazie lasītāji varēs izmēģināt pavisam vienkāršus dabas zinību eksperimentus, kuru veikšanai nav nepieciešama ķīmijas laboratorija vai fizikas kabinets. Grāmatā atrodamie eksperimenti mudinās pilnvērtīgi aizpildīt savu brīvo laiku ģimenes lokā, tāpat tie var kļūt par jautru mājas ballītes papildinājumu. “Eksperimenti visam gadam” ir turpinājums jau iznākušajai grāmatai “Darbiņi visam gadam”.

 KATALOGĀ

 

BĒRNU DAIĻLITERATŪRA ANGĻU VALODĀ

 

 

 

Kanehito Yamada. Frieren. Beyond Journey’s End. Vol.4

VIZ Media, 2022

 

The village priest Sein has no intention of becoming an adventurer, but his desire to find a long-lost friend may lead him to join Frieren’s party on their journey north. They are headed for the magical city of Auberst, where Frieren can obtain the first-class mage certification needed to enter the Northern Plateau region. At Frieren’s urging, Fern decides to take the certification exam as well, and faces some unexpected competition…

 KATALOGĀ

 

 

 

 

Kanehito Yamada. Frieren. Beyond Journey’s End. Vol.5

VIZ Media, 2022

 

Elf mage Frieren and her courageous fellow adventurers have defeated the Demon King and brought peace to the land. But Frieren will long outlive the rest of her former party. How will she come to understand what life means to the people around her? Frieren and Fern have ended up on different teams in the highly competitive first-class mage exam. Capturing a rare bird is required to pass, but personality clashes among teammates are making things difficult. Everyone soon realizes there is more at stake than mere success or failure–for some of them, the exam could be a matter of life and death.

KATALOGĀ

 

 

Kanehito Yamada. Frieren. Beyond Journey’s End. Vol.6

VIZ Media, 2022

 

The mages begin the second stage of their certification exam: a dangerous expedition into the innermost depths of the ruins of the king’s tomb. This time, there are no teams and it’s every mage for themselves. Whether they want to team up or not, the challenge they will face–their own clones–will push their skills to the limit.

KATALOGĀ

 

 

Naoya Matsumoto. Kaiju No. 8. Vol.3

VIZ Media, 2022

 

With the highest kaiju-emergence rates in the world, Japan is no stranger to attack by deadly monsters. Enter the Japan Defense Force, a military organization tasked with the neutralization of kaiju. Kafka Hibino, a kaiju-corpse cleanup man, has always dreamed of joining the force. But when he gets another shot at achieving his childhood dream, he undergoes an unexpected transformation. How can he fight kaiju now that he’s become one himself?! Kafka manages to fight off a humanoid kaiju, rescuing Iharu and Reno. But before he can change back to his human form, Kafka is spotted by Defense Force officers, and the neutralization unit–led by none other than Vice-Captain Hoshina himself–is dispatched to dispose of him. Can Kafka withstand his superior officer’s attacks without revealing his true identity?!

KATALOGĀ

 

Naoya Matsumoto. Kaiju No. 8. Vol.4

VIZ Media, 2022

 

The raid on the Defense Force’s Tachikawa base continues as the officers expend their efforts to fend off the yoju. Meanwhile, Hoshina unleashes his full combat power to take on the daikaiju, the mightiest kaiju of the group. Just when the battle seems to be over, the daikaiju transforms and Kafka’s detection ability reacts to it! Can Kafka find a way to save the day without revealing his secret?

KATALOGĀ

 

Heather Walter. Malice. Book 1

Penguin Random House UK, 2022

 

Once upon a time, there was a wicked fairy who, in an act of vengeance, cursed a line of princesses to die. A curse that could only be broken by true love’s kiss. Utter nonsense. Let me tell you, no one in Briar cares what happens to our princess. I thought I didn’t care, either. Until I met her.

KATALOGĀ

 

Heather Walter. Misrule. Book 2 of Malice

Del Rey, 2022

 

Feared and despised for the sinister power in her veins, Alyce wreaks her revenge on the kingdom that made her an outcast. Once a realm of decadence and beauty, Briar is now wholly Alyce?s wicked domain. And no one will escape the consequences of her wrath. Not even the one person who holds her heart. Princess Aurora saw through Alyce?s thorny facade, earning a love that promised the dawn of a new age. But it is a love that came with a heavy price: Aurora now sleeps under a curse that even Alyce?s vast power cannot seem to break. And the dream of the world they would have built together is nothing but ash. Alyce vows to do anything to wake the woman she loves, even if it means turning into the monster Briar believes her to be. But could Aurora love the villain Alyce has become?

KATALOGĀ

 

J. K. Rowling. The Tales of Beedle the Bard

Bloomsbury publishing, 2018

 

The Tales of Beedle the Bard have been favourite bedtime reading in wizarding households for centuries. Full of magic and trickery, these classic tales both entertain and instruct, and remain as captivating to young wizards today as they were when Beedle first put quill to parchment in the fifteenth century. There are five tales in all: ‘The Tale of the Three Brothers’ Harry Potter fans will know from Harry Potter and the Deathly Hallows; ‘The Fountain of Fair Fortune’, ‘The Warlock’s Hairy Heart’, ‘The Wizard and the Hopping Pot’ and ‘Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump’ complete the collection. 

KATALOGĀ

 

Kim Culbertson. The Wonder of Us

Walker Books, 2018

 

Since Riya moved away with her family to Berlin, she and Abby have struggled to be there for one another, and they haven’t spoken in weeks. But Riya is pretty sure she knows the perfect way to make things better – a grand tour of European cities. Two weeks, six countries, unimaginable fun. Can the lush countrysides and dazzling cities of Europe fix their friendship, or does growing up mean growing apart?

KATALOGĀ

BĒRNU DAIĻLITERATŪRA UKRAIŅU VALODĀ

 

 

 

Дж. К. Ролінґ. Квідич крізь віки

А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2021

 

Хапайте свої всеноклі, щоб роздивитися знизу, зверху і зсередини найпопулярніший вид спорту в чаклунському світі! Довідайтесь УСЕ, що ви хотіли знаті, і навіть БІЛЬШЕ про квідич від Кенилворті Виспа, який проведе з вами блискавичне турне КУМЕДНОЮ (хоч незрідка й на грані ФОЛУ) історією цього шляхетного виду спорту, а ці чудесні ілюстрації — плід МАГІЧНОЇ уяви маґелки (і двічі кавалєрки медалі Кетрін Ґрінвей) Емілі Ґраветт. З передмовою Албуса Дамблдора.

 KATALOGĀ

 

 

 

Мiя Марченко. Мiсто Тiней

Наш формат, 2020

 

Янгол, вирізаний зі слонової кістки, — єдине, що залишилося дванадцятирічній Марті від матері. Її життя змінилося назавжди: переїзд, нова школа, чуже місто і заклопотаний батько, якого вона майже не знає. Чи зможуть вони порозумітися? Чи зустріне Марта нових друзів, особливо коли на єдину її цінну річ тепер полюють одразу дві магічні істоти: золотоокий сажотрус і таємничий залізний птах? І чи зможе зневірена дівчинка віднайти в душі ту силу, яка перетворить скуте кригою Місто Тіней на Королівство Золотих Веж?

 KATALOGĀ

 

Мiя Марченко. Майка Паливода обирае професiю

Читарiум, 2021

 

Книжка «Майка Паливода обирає професію» стане справжнім вхідним квитком до кумедних ситуацій, цікавих пригод і неймовірних вражень у житті непосидючої дівчинки Майки. Історія викличе бурю приємних яскравих емоцій, які плекатимуть у дитини ніжну любов до читання.

KATALOGĀ

   Ieteikt Twitter   Ieteikt Facebook