ŠARLOTE LINKA – VĒTRU LAIKS

10
ŠARLOTE LINKA – VĒTRU LAIKS 3/5 ( 1 Balss)

7.vieta jūlijā, 2.vieta jūnijā, 10.vieta martā Fascinējošs Šarlotes Linkas meistardarbs – triloģija par Austrumprūsijas ģimenes likteni vēstures griežos! Šarlotes Linkas triloģiju “Vētru laiks” uzskata par autores līdz šim labāko darbu. Romāni aptver laika posmu no 1. pasaules kara sākuma līdz mūsdienām, un vēstures notikumi tiek skatīti ar plašās Degneliju ģimenes locekļu acīm. Triloģijas 1. grāmatas darbība aizsākas 1914. gada vasarā. Eiropā viss vārās, taču Degneliju ģimenes muižā Lulinnā Austrumprūsijā, šķiet, vēl ir laiks idillei un romantiskam sapnim par lielo mīlestību. Sapnim, kas romāna galveno varoni, astoņpadsmitgadīgo Feliciju, pavada cauri grūtam un skarbam laikam. Felicija ir iemīlējusies Maksimā Marakovā, kurš ir aizrāvies ar revolucionārām idejām un izlemj doties uz Krieviju.
Karš maina lielās ģimenes locekļu plānus un nodomus: Felicijas jaunākie brāļi sajūsmināti dodas karā, turpretim tēvocis Leo domā par dezertēšanu no armijas, māte aizbrauc uz Berlīni, bet tante Bella – uz Petrogradu pie vīra Juliusa, kas dien cara armijas pulkā. Vīlusies mīlestībā, arī Felicija dodas uz Berlīni, kur neapdomīgi apprecas ar tekstilrūpnīcas īpašnieka dēlu Aleksu Lombardu. Arī laulībā Felicija nav laimīga un kā medmāsa dodas uz fronti…

Vētrains dzīvesstāsts par karu, skumjām, mīlestību, laimi, ciešanām un cerībām – par neparastu sievieti trauksmainā laikā.

Nav neviena komentāra, esi pirmais!

Komentēšana slēgta.