Nozaru literatūras jaunumi Jūnijs II

Jaunākie nozaru literatūras izdevumi

 PSIHOLOĢIJA 

 

Viesturs Rudzītis. Pirmais templis. Sievietes ķermeņa simbolika

VR grāmatu apgāds, 2024

 

Visi cilvēki ir dzimuši sievietēm, kuras tos ar savām pašaizliedzīgajām rūpēm ir iedrošinājušas turpmākajai dzīvei šajā sarežģītajā pasaulē. Zīdaiņa skatījums uz māti un attieksme pret to tiek amnezēts, bet saglabājas attieksmē un uzvedībā pret sievietēm uz visu mūžu – tā veidojas Dieviete un cilvēku sakrālā attieksme pret to. Tā kā dzemdības visā cilvēces gaitā ir bijis augsta riska notikums gan mātei, gan bērnam, ir izveidojusies maģisku baiļu un bijības piepildīta attieksme pret visu, kas ar tām saistīts. Rezultātā sieviete ir tikusi asociēta gan ar dzīvību, gan nāvi – tas izpaužas visā, kur tā ir iesaistīta. Grāmata aplūko to, kā viss minētais ietekmē attiecības starp sievietēm un vīriešiem un kā tas iespaido norises ģimenē.

KATALOGĀ

 

 

Opra Vinfrija. Svētdienas atklāsmes

Zoldnera izdevniecība, 2024

 

Vinfrija Opra par savu grāmatu saka: “Šīs grāmatas lapaspusēs esmu apkopojusi, manuprāt, visnoderīgākās garīgās mācības – žilbinošus atklāsmes uzliesmojumus, ko pieredzēju dažādu raidījuma “Svētdienas – dvēselei” sarunu laikā un kuri vēl joprojām atbalsojas manā sirdī. Es skaidri zinu: visvērtīgākā dāvana, ko jūs varat sev pasniegt, ir iespēja vairot savu unikalitāti, proti, garīgi pilnveidoties”.

KATALOGĀ

 

Alans un Barbara Pīzi. Atbilde. Kā atklāt, ko dzīvē vēlies, un panākt, lai tas notiktu 

Izdevniecība Helios, 2024

 

Lai mainītu dzīvi, jāsāk uzdot pareizos jautājumus. Katrā cilvēkā slēpjas diženuma sēklas, bet vien retais to apjauš. Pat ja tu to zini, kā panākt, lai viss piepildās? Grāmata Atbilde apvieno lielāko daļu ideju un stratēģiju, ko cilvēki, iespējams, jau zina, piemēram, pievilkšanās likumu, Visumu, mērķu izvirzīšanu, lūgšanu, iņ un jaņ. Autori izskaidro, kāpēc un kā tās darbojas, izmantojot smadzeņu zinātni. Atbilde dod iespaidīgus rezultātus un sniedz pierādījumus, kas daudziem cilvēkiem vajadzīgi, lai noticētu vai saprastu. Atbilde nodrošina zinātnisku pamatojumu un parāda lasītājam, kā sasniegt visu, ko viņš vēlas.

KATALOGĀ

 

Kerola Dveka. Panākumu psiholoģija. Kā ievirzīt domāšanu uz attīstību un izaugsmi? 

Zoldnera izdevniecība, 2024

 

Panākumu psiholoģija atklāj vienkāršu, bet inovatīvu ideju: cilvēka domāšanas veidam un mūsu pārliecībai par saviem dotumiem un spējām piemīt milzīgs spēks un tam ir visaptveroša ietekme uz mūsu panākumiem mācībās, sportā, darbā, mākslā – gandrīz ikvienā cilvēciskās dotības jomā. Ar pareizu domāšanas ievirzi mēs varam ne tikai augt un pilnveidoties paši, bet arī palīdzēt attīstīties tiem, kurus mīlam, mācām, vadām un trenējam.

KATALOGĀ

 MĀKSLA 

 

Kristīne Budže. Gaismas ķērājas

Rundāles pils muzejs, 2024

 

Rundāles pils muzejs ir izdevis pētnieces Kristīnes Budžes sarakstītu grāmatu “Gaismas ķērājas” par vēsturiskajām lustrām, tajā īpaša uzmanība veltīta Rundāles pils muzeja kolekcijas vērtīgākajām stikla lustrām. Rundāles pils interjers nav iedomājam bez lustrām. To izsmalcinātais siluets un daudzveid[ība piešķir ik telpai atšķirīgu noskaņu un pabeigtības sajūtu. Autorei ir izdevies lasītāju aizvest aizraujošā ceļojumā stikla lustru vēsturē.

KATALOGĀ

 

 

Eduards Kļaviņš. Jāzeps Grosvalds

Neputns, 2024

 

Monogrāfija par vienu no Latvijas 20. gadsimta sākuma spilgtākajām personībām Latvijas mākslā, nacionālās kultūras klasiķi, mākslinieku Jāzepu Grosvaldu (1891—1920). Grosvalds 20. gs. sākuma mākslā ienāca kā lokālās glezniecības tradīcijas modernizētājs. Studējis glezniecību Parīzē un smēlies iespaidus un erudīciju Eiropas un pasaules mākslā, viņš atstāja būtisku ietekmi uz tālaika mākslinieku daiļradi un visu turpmāko Latvijas mākslas vēsturi. Grāmata ietver plašu reprodukciju klāstu. Grāmatas beigās atrodama arī laika josla, kurā latviešu mākslinieka dzīvi iespējams skatīt pasaules notikumu kontekstā.

KATALOGĀ

 

 

Laimdota Junkara, Guna Millersone. Laimdota Junkara

Autora izdevums, 2024

 

Mākslinieces Laimdotas Junkaras darbu katalogs.

KATALOGĀ

 FILOZOFIJA 

 

Skots Heršovics. Īsi, skarbi, mežonīgi. Piedzīvojumi filozofijā kopā ar maniem bērniem

Zvaigzne ABC, 2024

 

Dažus no pasaules labākajiem filozofiem var sastapt bērnudārzos un rotaļu laukumos. Viņi izvērš diskusijas, ar prieku risina metafizikas un morāles jautājumus, lai gan par šiem jēdzieniem neko nezina un, iespējams, neprot pat kurpju auklas sasiet. Filozofijas profesors Skots Heršovics grāmatā parāda, ka ikviens bērns ir izcils filozofs. Sekodams savu dēlēnu domu gaitai, autors aizvilina lasītājus jautrā pastaigā pa klasisko un mūsdienu filozofiju ar jautājumiem par to, vai drīkst dzert limonādi, kad drīkst lamāties, vai eksistē skaitlis seši, kā arī par citām diezgan nozīmīgām tēmām: sods un autoritāte, dzimums, dzimte un rase, patiesība un zināšanas, Dieva eksistence un dzīves jēga. Atgūstot spēju brīnīties par pasauli, iespējams kļūt par labākiem un vērīgākiem domātājiem.

KATALOGĀ

 FINANSES 

 

Bendžamins Greiems. Saprātīgais investors. Svarīgākā grāmata par vērtības ieguldījumiem

Investoru kluba bibliotēka, 2024

 

Ja zinātnes pasaulē par vienu no visietekmīgākajiem cilvēkiem tiek uzskatīts Īzaks Ņūtons ar saviem gravitācijas un kustības likumiem, tad finanšu un ieguldījumu pasaulē kaut kas līdzīgs droši vien būs Bendžamins Greiems ar savu grāmatu “Saprātīgais investors”. Greiems bieži vien tiek dēvēts par tā saucamās vērtības investēšanas tētiņu. Šajā jomā šī grāmata ir absolūti obligātā lasāmviela, lai gan arī jebkurš cits tajā var atrast noderīgas atziņas. Greiems, nosakot vērtspapīriem pamatā esošo vērtību, no investīcijām paredz pelnīšanu pie samazināta riska. Galvenokārt viņa “drošības rezerves” izveidošana paredz visai dzelžainu stratēģiju: nepārmaksāt!

KATALOGĀ

 BIBLIOTĒKAS 

 

Latvijas Bibliotekāru biedrība simts gados, 1923-2023

Latvijas Nacionālā bibliotēka, 2023

 

Grāmata ir veltījums senākajai profesionālajai organizācijai bibliotēku nozarē Latvijā – Latvijas Bibliotekāru biedrībai, kam 2023. gadā aprit 100 gadu. Grāmatā vispusīgi raksturota un novērtēta Latvijas Bibliotekāru biedrības loma nozares procesos, bibliotēku un to personāla attīstībā. Izdevums strukturēts divās daļās: pirmajā daļā publicēti pētījumi par biedrības darbību no pirmsākumiem līdz mūsdienām, bet otrajā daļā tiek piedāvāts apjomīgs uzziņu materiāls par organizāciju.

KATALOGĀ

 TIESĪBAS 

 

 

 

Eiropas Savienības tiesa. 2022. gada ziņojums. Gada pārskats

Eiropas Savienības tiesa, 2023

KATALOGĀ

 

 
   Ieteikt Twitter   Ieteikt Facebook