NOZARU LITERATŪRAS JAUNUMI JŪNIJS III

Jaunākie nozaru literatūras izdevumi

 

Konstitucionālās tiesas aktīvisms demokrātiskā valstī. Satversmes tiesas 2016. gada konferences materiālu krājums

Latvijas Republikas Satversmes tiesa, 2016

 

Grāmata simboliski sākas ar pirmā Satversmes tiesas priekšsēdētāja Aivara Endziņa priekšvārdu. Tam seko vērienīgs Satversmes tiesas nozīmīgāko vēstures notikumu apskats, kā arī bijušo Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aivara Endziņa, Gunāra Kūtra, Alda Laviņa un Aijas Brantas saruna par Satversmes tiesu no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām. Grāmatas lielāko daļu veido 15 priekšlasījumi par dažādu valstu – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Austrijas, Baltkrievijas, Slovēnijas, Rumānijas, Vācijas, Portugāles, Ukrainas, Armēnijas un ES pieredzi saistībā ar tiesu aktīvisma izpausmēm konstitucionālo tiesu nolēmumos.

KATALOGĀ

 

 

Latvijas advokatūra. Advokāti, zvērināti advokāti un zvērinātu advokātu palīgi biogrāfijās, 1944-2010

Latvijas Zvērinātu advokātu padome, 2011

 

Biogrāfiskajā vārdnīcā iekļautas 2082 Latvijas advokātu, zvērinātu advokātu un zvērinātu advokātu palīgu biogrāfijas. Vārdnīcas ievadā aprakstīts advokatūras personālsastāvs padomju okupētajā Latvijā no 1944. gada, kā arī sniegts pārskats par Latvijas advokatūras darbību pēc neatkarības atjaunošanas.

KATALOGĀ

 TIRDZNIECĪBA 

 

 

Vilnis Veinbergs. Eksportspēja: Latvijas apsardzes komersants Baltijas valstīs

Biznesa augstskola Turība, 2024

 

Monogrāfija balstās uz autora izstrādoto un aizstāvēto promocijas darbu “Latvijas apsardzes komersanta eksportspējīgs pakalpojums Baltijas valstīs”. Viens no lielākajiem Latvijas ekonomikas un sociālās sistēmas draudiem ir Latvijas iedzīvotāju migrācija no Latvijas uz pasaules vietām, kas ir ar daudz augstāku dzīves līmeni. Darba autors šajā monogrāfijā pēta Latvijas apsardzes komersanta eksportspēju Baltijas valstīs izmantojot Portera Dimanta modeli ar Valdības un Gadījuma/iespēju determinantiem. Pētījums pierādīja, ka vājākie determinanti Latvijas apsardzes komersanta eksportspējai ir Valdības un Pieprasījuma determinanti, bet Latvijas apsardzes komersanta Stratēģijas, struktūras un sāncensības determinants ir spēcīgākais.

KATALOGĀ

 ĒDIENA GATAVOŠANA 

 

 

Edgars Sanders. Augu valsts ēdieni

Satura darbnīca TAPT, 2021

 

Šī ir grāmata, kas atver durvis uz plašo augu valsts ēdienu pasauli – krāsainu, interesantu, dažādu un radošu. Pieredzējušais pavārs un kulinārijas entuziasts Edgars Sanders ir apkopojis pārbaudītas un arī citu novērtētas receptes vienā grāmatā, kur atradīsi gan vieglas uzkodas un sātīgus pamatēdienus, gan kārdinošus desertus un viegli pagatavojamas piedevas dažādām maltītēm. Autors izvēlējies grāmatā iekļaut ēdienus, kurus būs pa spēkam pagatavot ikvienam, turklāt sastāvdaļas ir plaši pieejamas.

KATALOGĀ

 

From Peasant to Pleasant. The cuisine of Latvia

The Latvian Institute, 2014

KATALOGĀ

 

 APĢĒRBS 

 

Dress code: Latvian

The Latvian Institute, 2014

KATALOGĀ

 DABA 

 

 

Anita Namatēva, Valdis Pilāts, Agnese Priede, Santa Rutkovska, Lauma Vizule-Kahovska. Kā veicināt dabas daudzveidību dārzā un lauku īpašumā

Dabas aizsardzības pārvalde, 2022

 

Izdevums būs labs palīgs dabas daudzveidības veidošanai piemājas saimniecībā – gan laukos, gan pilsētā. Tas vēsta par vienkāršām lietām, ko var darīt katrs dārza vai lauku saimniecības īpašnieks, lai saglabātu dabas vērtības un tās vairotu. Dabas daudzveidības pastāvēšana lielā mērā atkarīga arī no mūsu ikdienas lēmumiem un rīcības. Sāksim ar sevi un savu īpašumu!

KATALOGĀ

 JŪRNIECĪBA 

 

Latvijas jūrniecības gadagrāmata 2023

Latvijas Jūrniecības savienība, 2024

KATALOGĀ

 

 

IZGLĪTĪBA 

 

Eduards Liepiņš. Maskavas latviešu vakari. 1870.-1920.-1970.

Autora izdevums, 1970

KATALOGĀ

   Ieteikt Twitter   Ieteikt Facebook