DŽORDŽS R.R. MĀRTINS – DEJA AR PŪĶIEM

06
Nobalso!

6.vieta februārī

Mūsu laikmeta dižākās sāgas, Džordža R.R. Mārtina (George R. R. Martin) radītās, “Dziesma par ledu un uguni” (A Song of Ice and Fire) jeb “Troņu spēle” (A Game of Thrones) 5.grāmatas 1.daļa. Lai arī šīs sāgas romāni tiek pieskatīti fantāzijas žanram, pats autors uzsver, ka tie stāsta par cilvēciskām kaislībām un mūžsenām vērtībām – cīņu starp labo un ļauno, varu un godu, kaislībām, nodevību, godkāri, mīlestību un  burvestību…

“Dziesma par ledu un uguni” ieved neprātīgi pārbagātas fantāzijas pasaulē. Autors, par pamatu ņemot Sarkanās un Baltās rozes karus vēlīno viduslaiku Anglijā, ir radījis pats savu valstību – tik dzīvu, bagātu, valdzinošu un vienlaikus baisu, ka tā apbūrusi visu mūsdienu pasauli.

“Deja ar pūķiem” I

Rietmalā milzu soļiem ziema nāk, tādēļ romāna “Deja ar pūķiem” varoņi meklē iespējas, lai nokļūtu siltajos dienvidos, tuvāk pūķu karalienei Dinerīsai Tārgārjenai. Septiņas valstības ir ārkārtīgi nobriedis auglis iekarošanai, un atšķirībā no Rūza Boltona, kurš, iespējams, sapņo kļūt par Ziemeļu karali, un Stanisa Barateona, kurš cīņu par Dzelzs troni izcīna ziemeļos, Dinerīsa pirms došanās uz Rietmalu ar mainīgām sekmēm turpina cīnīties par pasaules iekārtas maiņu Vergu līcī.

Romānā “Deja ar pūķiem” fiziski jūtama virzība un nojaušama atrisinājuma tuvošanās. Turklāt ir atgriezušies varoņi, kuru gaitām nespējām sekot “Vārnu dzīrēs” ‒ Tīrions, Dinerīsa un Džons, kas padara šo sāgas daļu vēl labāk un kārāk lasāmu par iepriekšējām.

Nav neviena komentāra, esi pirmais!

Komentēšana slēgta.