SĀRA LARKA – MAORU ZELTS

06
Nobalso!

4.vieta maijā, 3.vieta aprīlī, 6.vieta martā “Maoru zelts” ir Sāras Larkas jaunās, aizraujošās Jaunzēlandes triloģijas pirmā grāmata.  

Romāna darbība aizsākas mazā, nabadzīgā Īrijas ciematā un turpinās Jaunzēlandē, kas 19. gadsimta bada laikos bija daudzu izceļotāju galamērķis un arī cerība uz labāku dzīvi.
Tur, katrs sava likteņa nolemti, nonāk arī romāna galvenie varoņi: Ketlīna, skaistā, trūcīgā, naivā drēbnieka meita, Lizija, bijusī priekameita, kura jaunajā zemē ir cieši apņēmusies kļūt par tikumīgu sievieti, un Maikls, vienkāršs zemnieku puisis, kurš, kā gadījies, kā ne, ir abu sieviešu lielā mīlestība. Katram no varoņiem ir jāiziet cauri neskaitāmām ciešanām, jāiztur daudzi pazemojumi un pārbaudījumi, par ko dzīve viņus tomēr vēlāk atalgo.
Šis ir vēl viens Sāras Larkas darbs, kas ļauj atslēgties no ikdienas realitātes. Autores plūstošā, tēlainā valoda spilgti uzbur acu priekšā Jaunzēlandes neatkārtojamās dabas ainavas. Kopā ar romāna varoņiem, kuri ir bieži viesi vietējās maoru ciltīs, rakstniece ieved lasītāju Jaunzēlandes pirmiedzīvotāju savdabīgajā pasaulē.

Aizraujošs un sirsnīgs romāns ar daudziem negaidītiem sižeta pavērsieniem par sievietēm, kam nākas daudz ciest un kas tomēr nenolaiž rokas un nezaudē cīņas sparu, par vaļu medībām, aitkopību un zelta drudzi – eksotiski un valdzinoši.

Nav neviena komentāra, esi pirmais!

Komentēšana slēgta.